diumenge, d’octubre 28

Els veïns detecten de nou un altra irregularitat en unes obres al Casc Antic

Les obres que s'estan duent a terme en el núm. 18 del carrer Jacint Verdaguer no compleixen la normativa urbanística vigent.


Es presenten al·legacions per demanar a l'Ajuntament que pari les obres fins que no es resolguin els problemes detectats.

En ......................................................................., amb DNI núm ......................., resident a..............................................................del municipi de ............................, havent rebut informació sobre el PROJECTE BÀSIC D’UN EDIFICI PLURIFAMILIAR ENTRE MITGERES (2 HABITATGES I UN LOCAL) situat al carrer Jacint Verdaguer núm. 18 d’aquesta població, promogut pel Sr. F.F.J. i fent ús dels drets que com a ciutadà em concedeixen les lleis, formulo i presento la següent

A L ·LEGACIÓ

1. Sobre l’incompliment dels usos de la normativa urbanística.

Comprovat l’expedient sobre els plànols del projecte bàsic —l’executiu no figurava en l’expedient— es constata que tot i que les cotes del mateix projecte marquen 5,01 metres, la medició dona 4,98 metres i a més, a una fondària de 7,90 metres, l’ample de la parcel·la és de 4,48 metres que descomptades les parets mitgeres te un mida lliure de 3,80 metres. Amb aquestes condicions i segons consta en l’expedient municipal s’ha donat una llicència per “habitatge plurifamiliar i un local” quan no es podria concedir llicència d’obres ja que, segons la normativa vigent l’obligació és de que sigui unifamiliar i mai plurifamiliar d’acord amb el que determina l’article 97. 2 de les normes urbanístiques vigents al municipi:

“Els edificis en aquesta zona, la façana dels quals sigui de longitud menor o igual a 5 metres, seran obligatòriament unifamiliars.”

2. Sobre l’excés en l’alçada reguladora.


Article 96. Condicions de l’edificació b.2 Cobertes. Inclinades amb una pendent màxima del 30% i acabades amb teula segons apartat anterior. Per sobre de l’alçada reguladora màxima. No hi podrà haver en cap cas espais habitables excepte la coberta, amb inclinació menor de 45º (en la clau RCA dels 30%) i els elements d’instal•lacions, baranes i acabaments decoratius.

L’obra que s’està duent a terme sobrepassa amb escreix l’alçada reguladora màxima (vegis la foto) ja que apareix una quarta planta per sobre del últim forjat permès.

3. Sobre l’excés d’ocupació de les plantes pis.

Es permet l’ocupació total de la parcel•la en planta baixa. En planta pis l’ocupació màxima permesa respecte a la superfície neta de la parcel•la es del 60 %.El mateix article de les normes urbanístiques vigents en el seu apartat 3 diu:

Comprovat el cadastre d’urbana (veure document adjunt baixat d’internet) la superfície representada és de 82 m2. de superfície que aplicant el 60% tindríem uns 49,20 m2. de superfície d’ocupació. Ens els plànols de l’expedient consta que les plantes pis tenen una ocupació de 51,73 m2. aproximadament un escreix de 2,53 m2. per planta.

4. Sobre l’aparició d’habitatges de 30 m2.

Tot això porta a qüestionar si la llicència ha estat ben donada de forma intencionada o ha estat producte de la manca d’observació del tècnic competent. Però en definitiva del que se’n desprèn de tot això és que, l’aparició d’habitatges reduïts, de 30 m2, planteja una pregunta: és el casc antic el lloc idoni per aquest tipus d’habitatge?

Potser és el moment de plantejar-nos el prendre’ns seriosament que el centre històric, per molt malmès que estigui, no ha de ser objecte de les depredacions a que últimament se l’està sotmentent.

Per tot el que s’ha exposat DEMANO que, una vegada comprovats aquests paràmetres pel tècnic municipal competent, es procedeixi a esmenar les situacions d’il·legalitat que s’exposen en la present al·legació.

Atentament

A Bellvei, 29 d’octubre de 2007

Nom i signatura

SR. ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE BELLVEI



2 comentaris:

francesc ferrero ha dit...

Bon dia, seria interesant, que abans de publicar el meu nom Francesc Ferrero i Jurado en un blog acusant-me de depredar part de les vostres pedres i fang que anomenmeu casc antic, us informesiu ja que aquesta obra no es de la meva propietat.
Us demanaria que filesiu mes prim amb les vostres investigacions. Desde fora i amb molta perspectiva , en aquest poble nomes es fa front comú quan estan en joc els vostres interesos, utilitzeu en va el nom de poble , quan realment , ni Deu mira per aquest poble. Ni els que estan , ni els que no estan. Feu servir els veins com peces d´un joc d´escacs, que moveu a plaer segons convingui.
Bueno, a mi les vostres guerres me la bufen.
Jo nomes vull dir que abans de fer servir el meu nom , informeu-vos , no obstant el meu advocat us podra informar sobre de qui es aquesta parcela.
Confiant en que rectifiqueu l´error , us faig arrivar una cordial salutació.

. ha dit...

Sr. Francesc, el què hem publicat en aquest bloc és una instància dirigida a l’ajuntament d’una obra que s’està duent a terme al casc antic del Bellvei i que per la seva identificació es va consultar a l’expedient municipal que és públic i sobre les dades que varem veure allí, on hi figurava el seu nom com a promotor, vàrem fer l’al•legació.
El seu nom no és utilitzat de cap manera, senzillament per identificar l’obra. Si vostè creu que s’ha mal utilitzat el seu nom faci el que cregui convenient.
Nosaltres no volem entrar en el detall, segurament si vostè ha realitzat l’obra d’acord amb la llicència no té res de què preocupar-se i en tot cas serà l’ajuntament el responsable per haver donat una llicència mal donada.
Atentament