dimarts, de gener 10

Al·legació presentada a l'ajuntament de Castellet i la Gornal posa una zona logística sobre Bellvei


En Pau Batlle Solé, major d’edat, amb de DNI. Núm. 39635317S veí de Bellvei amb domicili a efectes de notificacions al carrer Montserrat núm. 4 de Bellvei (Baix Penedès)

MANIFESTA que assabentat que el Ple de la Corporació en sessió celebrada en data 27 d’octubre de 2011 va aprovar l’acord que textualment diu: “ 2. RECTIFICACIÓ DE L’ACORD D’APROVACIÓ INICIAL DE LA “MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM. 7 DEL POUM DE CASTELLET I LA GORNAL EN L’ÀMBIT DEL SÒL URBANITZABLE DELIMITAT S9 INDUSTRIAL A LES CASETES.

i en el termini legal d’exposició al públic exposa les següents

AL·LEGACIONS:

PRIMER:

L’augment desproporcionat que està adquirint l’industria existent de carbonat de cal a tocar del nucli de les Casetes.

Fa molts anys que els veïns de les casetes i de Bellvei reivindiquen el trasllat d’aquest indústria.

L’última ampliació ja va ser una falta de consideració, no per part de la industria que fa el que més l’interessa, sinó dels propis representants locals que ho varen deixar fer, afavorint els interessos de l’empresa a costa de la qualitat de vida dels seus propis habitants i de retruc dels habitants de Bellvei.

Potser molts no coneixen el soroll que genera aquesta industria ni tampoc, tot i la disminució dels últims anys, de la contaminació de la pols produïda emesa al paisatge de l’entorn.

Ara, com si no n’hi hagués prou, s’hi torna a engrandir-la a l’altra banda de l’antiga carretera, amb túnel inclòs.

SEGON:

No només per ampliar el sistema logístic de la indústria existent sinó també per a ubicar-hi petites i mitjanes empreses. M’agradaria preguntar-li als representants legals del municipi quantes zones industrials tenen i en quin grau d’ocupació com per què tinguin que seguir ocupant terreny per noves hipotètiques indústries.

TERCER:

I encara tenen la barra d’afirmar que “l’ampliació proposada té poca incidència en l’afectació del sòl i el paisatge” quan qualsevol persona poc comprovar que unes naus com les previstes sobre aquesta pendent en un lloc elevat té un impacte greu sobre tota la plana agrícola que presideix.

QUART:

No n’hi ha prou en regalar-nos instal·lacions tant impactant com la benzinera propera com que ara es proposi rematar-ho amb una ocupació desmesurada d’aquest promontori elevat del tot inacceptable.

CINQUÈ

Referent al paisatge no s’ha valorat amb suficient objectivitat la importància del zocol urbà de Bellvei-Casetes i la seva continuïtat agrícola i per tant sembla que l’estudi paisatgístic estigui fet per justificar l’operació que estan promovent i no per detectar, precisament, els problemes que generarà. Tot i estar acostumats a aquest tipus de maniobres, entenem que un ajuntament ha de vetllar pel seu paisatge i per la qualitat de vida dels seus convilatans, cosa que aquest planejament no fa.

SISÈ:

S’ha coordinat amb el planejament del municipi veí de Bellvei, aquesta proposta? Per la visió del pla, no ho sembla.

Tenint en compte la proximitat i la convivència dels propis habitants dels dos nuclis, no seria adient consultar-ho a Bellvei i fer una presentació per la gent que viu al nucli, o és que no els afecta aquesta decisió tant dràstica.

SETÊ

Sembla que la única justificació és la necessitat d’ampliació de l’empresa Reverter, les altres necessitats, les de la gent, es passen per alt.

Potser caldria reconsiderar els valors que impulsen a tirar endavant aquesta operació no fent esment, només en els llocs de treball que generarà (que d’altra banda, per la moguda que s’ha de fer, preveure 24 llocs de treball, és com matar mosques a canonades) sinó, amb el benefici global que aportaria a la comunicat. I per arribar a aquest punt fan falta moltes coses, entre elles, considerar el medi, considerar la persona i considerar l’estructura social del lloc on es vol portar a terme aquesta ampliació industrial.

Considerem que hi ha una falta de responsabilitat al promoure plans com aquests que en una direcció equivocada. Si volen impulsar llocs de treball facin el possible per fer venir empreses que omplin la quantitat de sòl industrial buit que tenim a la comarca. No es deixin portar per la simplicitat i la immediatesa d’una operació que d’entrada ja es veu que acabarà malament pel territori, pel paisatge i per la gent de les Casetes i Bellvei.

VUITË

No ens portem a engany, aquesta operació, segons es deriva de la pròpia memòria del pla és per ampliar la indústria Reverter i constituir un nucli logístic de la fàbrica. Tots sabem que una zona logística ocupa pocs llocs de treball. La resta, la que es preveu destinada a altres usos suposadament adscrits al principal, no se saps ben bé a que es destinarà ni quan s’omplirà per tan, tirar endavant un polígon industrial d’aquestes característiques avui dia, tal com està la situació econòmica, és de bojos per la incertesa de l’operació. Per tant, ni es poden preveure llocs de treball segurs, ni que el conjunt es tiri endavant amb les garanties que caldria. La cosa pot degenerar tant que, avans de lamentar-ho, valdria més reconsiderar el projecte.

NOVÉ

L’informe de Medi Ambient de la Generalitat fa esment del problema de l’ambient atmosfèric que la zona on es vol situar ja s’ha superat els valors màxims de partícules en suspensió.

.

Que no s’han fet els estudis pertinents de l’augment de l’impacte acústic que generarà. Factor important donat la proximitat a un nucli urbà.

També, l’informe de MA, destaca la manca de determinació d’objectius i criteris ambientals en l’informe ambiental preliminar.

També fa esment de lamanca d’integració amb l’entorn, cosa d’altra banda, evident.

Per la qual cosa per tot el què s’ha al·legat es proposa la retirada del MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM. 7 DEL POUM DE CASTELLET I LA GORNAL EN L’ÀMBIT DEL SÒL URBANITZABLE DELIMITAT S9 INDUSTRIAL A LES CASETES.

Atentament

Bellvei, a 14 de desembre de 2011

Pau Batlle Solé

Membre del Grup Ecologista del Baix Penedès

Membre de la Plataforma No Fem el CIM

Membre de l’Entesa per Bellvei

Sg.: ...........................................

SR. ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE CASTELLET I LA GORNAL